Asger's blog

Asger's blog

Denne blog

Gennem de sidste mange år har jeg fuldt politik og som både tekniker og iværksætter har jeg fuldt hvordan den offentlige debat har bevæget sig længere og længere væk fra den verden jeg ser og oplever. I denne blog vil jeg prøve at redegøre for en alternativ måde at se verden på som ikke dækkes af den offentlige debat.

Det kan godt være vi er ved at blive fattigere på grund af finanskrisen men nu skal vi også være dummere

PolitikPosted by Asger Jon Frounberg 2010-11-21 23:32:15

Nu kom det SU udspil som mange studerende har ventet med en blanding af frygt og spænding. Og ja der er økonomisk smalhals og det skal nu gå ud over de studerende. Nu er jeg jo ikke helt upartisk men jeg modtager heldigvis ikke SU og jeg tror ikke der er nogen risiko jeg skal ligge vores samfund til last i den henseende så jeg syndes at jeg trods det at jeg stadig har status som studerende at jeg kan tale med en delvis upartiskhed.

Personligt er jeg ikke tilhænger af at alle skal gennemføre et studie på normeret tid. Alle er ikke lige kloge og har ikke lige evner og jeg mener derfor ikke at man forlange at alle gennemføre et studie på normeret tid. Dette betyder at der er 2 metoder til at sikre at en større andel af de studerende gennemføre studierne på normeret tid. Vi kan enten sænke kvaliteten og derved sikre at alle kan komme gennem på normeret tid eller optage færre på studierne efter tesen at det så kun er dem der kan gennemføre på normeret tid der bliver optaget. Dette er at vælge mellem pest og kolera! Vi kan vælge om vi vil have dårligere eller færre højtuddannede.

Uddannelse og forskning er en af de investeringer staten kan lave der der giver det bedste afkast og det er uddannelsen af min generation der skal betale pensionen for de mennesker der skal på pension nu og uddannelse af vores børn der skal betale for vores generation. Vi har brug for veluddannede unge og vi er nu i fare for for føreste gang siden oplysningstiden at en generation er dårligere uddannede end deres forældre.

Der er kun en god ting ved dette forslag og det er, at det først bliver aktuelt for dem der starter i 2011, hvilket betyder at det først er fra 2015 at staten begynder at tabe penge. Det betyder også at det er mugligt at få det ændret inden det går helt galt.

//asger