Asger's blog

Asger's blog

Denne blog

Gennem de sidste mange år har jeg fuldt politik og som både tekniker og iværksætter har jeg fuldt hvordan den offentlige debat har bevæget sig længere og længere væk fra den verden jeg ser og oplever. I denne blog vil jeg prøve at redegøre for en alternativ måde at se verden på som ikke dækkes af den offentlige debat.

Året der gik 2010 I

PolitikPosted by Asger Jon Frounberg 2010-12-23 10:53:36
Vi nærmer os i hastig fart 2011 Det betyder jo at det er tid til at gøre status over 2010 når man sidder begravet i juleand og flæskesteg til langt op over begger øre. For mig var 2010 et godt år og alt tegner til at 2011 bliver endnu bedre så det er jo godt. Der er dog også mislyde her på vej ind i 11. Den største af disse er såmænd politik. Hvis 2010 brillerede i noget så er det at udstille hvor slemt det står til på Christiansborg.

Med 2 blokke som i den grad konkurrere om hvem der på vej ud af krisen kan føre den mest uansvarlige politik. Massive forringelser i uddannelsessektoren er på og grundforskningen er banket i bund tilgengæld for politikernes fokusområder der skifter så hurtigt at man bare burde lade være. Først bio så nano og nu grøn energi. Hvad bliver det næste? Samtidig tvinger regeringen universiteter til at følge devisen: "Fra forskning til faktura!" Dette giver ingen mening i forskningssammenhæng da det der kendetegener den for alvor interessant forskning er at ingen aner hvad det kan bruges til før det er gjort. Tænk på Danmarks største videnskabsmand Niels Bohr som har betydet mere for dansk økonomi end hele shippingbranchen til sammen. Han arbejdede ikke med forskning til faktura. Sandheden er at Universiteter skal levere den grundlæggende viden og så skal erhvervslivet nok finde ud af hvordan denne viden omsættes til faktura.

Mens vi ser at politikerne ikke investere i fremtiden er der derimod intet problem mod at bruge penge i rå mængder og hurtigt parkerer mange mennesker på offentlige ydelser. Hvis vi kunne få reformer som ville arbejde med efterløn og førtidspension ja så ville vi jo stå bedre men også her brillere politikerne med ikke at foretage sig ret meget og vi må nok vente til 2011 og se om de kan gøre det bedre der. Spørgsmålet er hvor mange år skal vi vente? og hvor lang tid har vi råd til at vente?

//asger